Kaleidoszkóp

2011.03.13. 11:58

 

Sokszor rácsodálkozom az élet szépségére. A legtöbbször ámulattal tölt el, amikor a napról-napra változó nyüzsgésben – ha csak egy pillanatra is – meglátom a szabályszerűséget. Még izgalmasabb ott lenni valaminek a születésénél, szurkolni egy sort, és fokozódó kíváncsisággal szemlélni a fejleményeket.
 
Néha azonban a feje tetejére áll minden. A jól ismert mintázatból káosz lesz, a megszokott vonalak eltűnnek, és én, aki eddig könnyedén olvastam a sorok között – egy árva szót sem értek a legegyszerűbb mondatból sem. Pedig épp születőben van valami új és fantasztikus, csak az én látóköröm szűk.
 
Hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról, hogy a lét dinamikus, és szeretjük magunkat belevackolni az állandóság illúziójába. Talán, mert ilyenkor biztonságban érezzük magunkat. De minden tökéletesség valahol káoszba torkollik, és a legcsodásabb képek apró, önmagukban kaotikusnak tűnő elemekből építkeznek.
Fantasztikus.
 
Minél tovább nézem, annál jobban tetszik. Aztán elmosolyodom. Egy valami még hiányzik. Veszek egy mély levegőt, és újra fejest ugrok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://morzsagyujtogeto.blog.hu/api/trackback/id/tr62735422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása